Puterea exemplului

Forumul Angajament Demnitate Onoare Respect pentru România este primul grup de inițiativă de tip constructiv, constituit din oameni specializați pe diferite domenii, teoreticieni dar și practicieni, care vor să rămână voluntari anonimi, angajați în slujbă binelui social uman.

ADOR România își propune să pună la dispoziția publicului și a celor interesați un reper arhitectural al societății Românești în ansamblul sau, cu domenii de activitate funcționale și interconectate pentru a deservi în primul rând cetățeanului dar și societății civile în ansamblul sau.

Această viziune este construită având la bază principii, mecanisme și criterii pur economice eliminându-se din start imixtiunea deciziilor politice în actul economic.

Afirmăm faptul, că modelele funcționale sunt luate din experiențele de bune practici din toată lumea, ele au fost analizate individual atât din punct de vedere al rezultatelor din diferite state dar și din punct de vedere al acceptabilității la specificul cultural și social românesc. Cert este că modelele funcționale sunt peste tot în lume și mai ales în Europa, dar ele nu sunt bune a fi copiate ad literam și implementate grosier în România. Cu siguranță și cele prezentate de noi sunt perfectibile.

Propunerile noastre pot fi și trebuie supuse dezbaterii publice dar mai ales specialiștilor autentici și recunoscuți în societatea românească. Aceștia au datoria de a evalua date și parametri cuantificabili pentru a se previziona cât mai exact efectele benefice pe care societatea în ansamblu ar trebui să le resimtă după implementare.

Întorcându-ne privirea dinspre trecut spre viitor vom avea tot mai clar viziunea, arhitectura acelei societăți românești care să asigure și să răspundă la cerințele cetățenilor săi.

Abordarea fiecărui domeniu economic este de tip managerial urmărind că prin măsurile propuse să se atingă parametri maximi de performanță în condițiile de operare și exploatare cu costuri corect raportate la veniturile realizate. Scopul întregului proces socio-economic trebuie să fie omul cu nevoile și aspirațiile sale.

Dacă vom reuși să vedem din ce în ce mai mulți oameni privind în zare cu optimism afișând din nou un zâmbet pe față fiecăruia înseamnă că ADOR România este o atitudine!

Nu ai drepturi pentru a publica.

Sunteți aici: Home Puterea exemplului