Sanatate

Transferul financiar sanitar pentru pacienți

Transferul financiar sanitar pentru pacienți se referă la posibilitatea ca fiecare pacient să beneficieze de un ajutor financiar, din partea unor terțe persoane fizice sau persoane juridice, pentru plata serviciilor medicale pe care nu și le permit.

Pentru ca acest lucru să fie posibil va trebui ca în fiecare județ să fie înființate (pe lângă Unitățile de Primiri Urgențe – prezentate la punctul următor) Unitățile de Transfer Financiar Sanitar pentru Pacienți. Aceste unități vor putea opera transferuri de disponibilități pentru pacienții care sunt diagnosticați definitiv și pentru care procedurile de întreținere medicală presupun costuri ridicate.

Donațiile financiare vor putea fi efectuate numai personal, în baza cărții de identitate și a cardului de sănătate ale donatorilor dar numai în anumite limite predefinite.

În acest mod, prin simplul act de voluntariat vor putea fi finanțate, fără excese, numai cazurile medicale punctuale și definitiv diagnosticate, evitându-se astfel înșelăciunile, precum și birocrația aferentă acestei proceduri de altfel imposibilă în prezent. Astfel, pentru a finaliza un astfel de transfer financiar sanitar ar trebui să fie nevoie doar de autentificarea la notar a documentelor ce vor face dovada acordului încheiat între părți.

Nu ai drepturi pentru a publica.

Sunteți aici: Home Domenii Sănătate Transferul financiar sanitar pentru pacienți