Legislație și Administrație

Limitarea mandatelor

O situație stranie este cea în care anumiți funcționari publici ai statului român au dreptul la doar două mandate, iar alții au dreptul la mandate nelimitate.

Dacă președintele statului este limitat la două mandate în mod normal ar trebui ca, într-un mod echitabil, orice funcționar public numit sau ales în funcție să fie de asemenea limitat la două mandate. În consecință, orice funcționar public și asimilații lor plătiți din bani publici, numiți sau aleși, fie că vorbim despre președintele statului, despre un primar, un consilier local ori despre directorii de deconcentrate, ar trebui să poată deține doar două mandate.

 Prin această prevedere se va putea respecta și dreptul constituțional de a fi ales și de a alege. Altfel ce șanse ar mai avea cineva să intre în cursa pentru ocuparea unui fotoliu de primar dacă ar candida împotriva unui primar care deține acea funcție de trei, patru sau chiar mai multe mandate? Aproape niciuna. Deci dreptul său constituțional de a fi ales nu mai poate fi cu adevărat exercitat.

Un alt exemplu este cel al șefilor de deconcentrate care au ajuns la „X” mandate indiferent de guvern și, mai ales, și mult mai grav, indiferent că își fac sau nu datoria în mod corespunzător.

Nu ai drepturi pentru a publica.