Valori şi principii

Valorile în care noi credem și le vom respectă cu sfințenie sunt:

  • Angajamentul - respectarea cuvântului rostit și a unor fapte de dus până la capăt;
  • Demnitate - umană, teste, un reper permanent;
  • Onoarea - cetățenilor trebuie respectată deopotrivă de semeni dar și de stat;
  • Respectul - o stare permanență, o normalitate socială, o valoare la care trebuie cu toții să ne raportăm.

Aceste valori fundamentale sunt completate de profesionalism, corectitudine, altruism și fair-play.

Societatea Românească în ansamblul ei trebuie să fie construită de azi înainte raportându-se și respectând câteva deziderate și principii fundamentale:

1. Dezideratul fundamental. Statul Român trebuie să acționeze numai în intereseul și pentru fiecare cetățean al său.

2. Principiul de funcționare economic și social trebuie să fie cel al pieței libere care să acționeze prin intermediul mecanismelor de tip cerere-ofertă. Orice alt sistem decizional care folosește alte mecanisme de funcționare să fie înlocuit întrucât acelea aparțin unei alte structuri economico-sociale (cea de tip totalitar).

3. Toate entitățile statului înființate cu unicul scop de a supraveghea , a reglementa, a acționa cu mecanisme de autoreglare pe o piață economică concurențiala nu trebuie să aibă niciun fel de legătură cu deciziile politice și nici cu sfere de influența directe sau indirecte cu mediul politic.În aceste mecanisme de autoreglare statală, singurul mod decizional de promovare a oamenilor trebuie să fie meritocratia profesională recunoscută de categoria socio-profesională pe care o reprezintă.

4. Echitabilitatea, reciprocitatea, valoarea, transparența, competitivitatea sunt repere valorice ce trebuie să fie prezente și respectate deopotrivă și de stat, prin legile și reglementările sale și de cetățeni prin acțiunile, faptele și rezultatele muncii fiecăruia și a tuturor în ansamblu.

Cu cât se va constata omniprezenta respectării acestor seturi de valori și principii în activitățile statului și societății românești cu atât vom recăpăta RESPECTUL națiunilor europene și a lumii.

Toate acestea sunt pentru noi -și ar trebui să devină pentru toți- reperele definitorii la care să ne raportăm și în activitățile noastre viitoare, indiferent de statutul social al fiecăruia, de activitate, nivel de cultură, intelectual.

Nu ai drepturi pentru a publica.

Sunteți aici: Home Despre noi Valori şi principii