Articole

Articole Aprilie 2015

Instituţii cu rol economico-administrativ

2 aprilie 2015

Activitatea economică haotică din România aduce pierderi economice în fiecare zi, pierderi care sunt cunoscute şi clamate de toate guvernele care s-au perindat în ultimii 25 de ani pe la Palatul Victoria. În România este necesară înfiinţarea unui cadru instituţional nou care să slujească interesele economice ale statului român. Ador România susţine că aceste instituţii vitale cu rol în a reglementa şi controla economia ar trebui să funcţioneze precum Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Care sunt aceste noi instituţii care pot stopa jaful din economie, aflaţi în articolul următor.

Aplicarea legilor

6 aprilie 2015

Cadrul legislativ confuz din România provocă pierderi economice în fiecare zi. De ce Parlamentul şi Guvernul permit ca o lege să intre în vigoare fără ca normele ei de aplicare să nu existe sau să se publice la o dată ulterioară? Ador România susţine că o lege nu ar trebui să intre în vigoare până la publicarea ei integrală, inclusiv a normelor de aplicare dacă acestea sunt parte integrantă a legii respective. Care sunt beneficiile unei astfel de propuneri, aflaţi din acest material.

Mecanisme de autoreglare

7 aprilie 2015

Ştiaţi că toate domeniile de activitate şi sistemele autonome precum justiţia, administraţia fiscală sau siguranţa publică nu beneficiază, nici după 25 de ani de democraţie şi economie privată, de mecanisme de autoreglare? Ador România consideră că rolul acestora, când vor exista, ar trebui să fie cel de preîntâmpinare sau, dacă situaţia o impune, de remediere a oricărei probleme apărute în funcţionarea sistemelor respective. Care sunt domeniile pentru care mecanismele de aureglare ar trebui create, aflaţi aici.

Nu ai drepturi pentru a publica.