Articole

Articole Martie 2015

Lansarea platformei online ADOR România

9 martie 2015

Comunitatea ADOR-România își propune ca împreună să găsim soluții economico-sociale integrate, de tip constructiv, pentru problemele de zi de zi, astfel încât să creăm o viziune completă de dezvoltare economică și socială a României pe termen mediu și lung. Vrem să ne facem "vocea" auzită în fața decidenților și să le comunicăm problemele noastre reale care necesită rezolvare.Suntem echidistanți politic și ne dorim să obținem un viitor mai bun folosindu-ne de puterea exemplului. Dar ce înseamnă Comunitatea ADOR-România aflaţi din acest articol.

Lansarea volumului "Economia, rațiunea existențială a României"

16 martie 2015

După o muncă susținută de peste un an va prezentăm un volum care, în opinia noastră, cuprinde cele mai importante probleme ale societății românești și, desigur, soluțiile optime pentru acestea. Este voba despre o serie de măsuri clare pe care vrem să le propunem dezbaterii societății românești în ansamblul său începând de la politicieni și economiști până la simpli cetățeni. Mai multe informaţii despre volumul "Economia, rațiunea existențială a României" , aflaţi aici.

Cum poţi comanda volumul "Economia, rațiunea existențială a României"

17 martie 2015

Volumul "Economia, rațiunea existențială a României" poate fi comandată GRATUIT. Iată cum:

Aplicarea diferenţiată a TVA Specifică

19 martie 2015

Modificarea fiscală care îi ajută pe români, dar la care nu s-a gândit până acum niciun ministru al Finanţelor din ţara noastră. Economia României și agenții economici au nevoie de o Taxă pe Valoarea Adăugată Specifică. Aceasta trebuie să fie aplicată diferenţiat sub formă de procente variabile care să fie asociate unor niveluri distincte de trai. Dar despre ce înseamnă mai exact aceast TVA Specific aflaţi din articolul următor.

Protecţie socială

23 martie 2015

Cum poate fi modificat Codul Fiscal astfel încât românii să trăiască mai bine? Ce măsură economică ar fi utilă în acest moment pentru ca plata impozitului pe munca prestată să nu mai fie o povară pentru salariat şi nici pentru angajator? Ei bine, locul acestor venituri la bugetul de stat ar trebui să fie luat de o altă sursă. Această se regăseşte la polul diametral opus: impozitarea consumului. În momentul în care se va renunța la componenţa de costuri dată de impozitarea muncii, în medie, aceeași valoare trebuie înlocuită cu Taxa pe Valoarea Adăugată Specifică aferentă fiecărui produs sau serviciu. Dar ce înseamnă impozitarea consumului, aflaţi în articolul următor.

Eliminarea impozitării muncii

25 martie 2015

Majoritatea angajatorilor din România se plâng că din cauza impozitării excesive a muncii nu pot crea noi locuri de muncă. Măsura economică ce se impune a fi aplicată este eliminarea acestui impozit. Astfel se poate ajunge la o scădere cu 25% a costurilor de producţie. Asta înseamnă noi locuri de muncă şi creșterea competitivității economice pe piețele externe. Cum se poate aplica eliminarea impozitării muncii vedeţi în acest articol.

Moneda naţională, monedă de referinţă

26 martie 2015

Dacă statul român ţi-ar fi aliat problema francului eleveţian nu ar mai fi existat. Care este modificarea constituţională care te va ajuta când vrei să te împrumuţi? Află aici.

Turismul în România

30 martie 2015

De ani de zile, în fiecare vară şi iarnă, vedem că turistii străini şi o mulţime de români aleg Bulgaria pentru a-şi petrece concediile. Mereu ne întrebam de ce. Răspunsul este foarte simplu. Turismul din România este în prezent într-o stare de "înapoiere" în comparaţie cu ţările din Uninea Europeană. Care sunt modalităţile de fiscalizare şi de îmbunătăţire a activităţii în turism pe care Ador România le propune şi despre care guvernanţii se feresc să vorbească, aflaţi în materialul de mai jos.

Nu ai drepturi pentru a publica.