Articole

Liberalii vor reducerea numărului de parlamentari și eliminarea donațiilor din campanie

PNL a anunțat, luni, componenţa delegaţiei pentru consultările organizate de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, precum și propunerile pe care formațiunea le va avansa în cadrul discuțiilor cu șeful statului.

"Delegaţia nostră va fi condusă de co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Vor mai participa Cătălin Predoiu, Mihai Voicu, Gheorghe Flutur şi Ciprian Dobre, preşedintele consiliului judeţean Mureş", a declarat vicepreşedintele PNL Mihai Voicu.

În ceea ce privește propunerile pe care le vor face liberalii, Mihai Voicu a precizat că PNL susţine revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, "un lucru care ţine de reprezentarea democratică şi de legitimitatea alesului local", acelaşi mod de alegere fiind susţinut şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene.

Referitor la alegerile parlamentare, vicepreşedintele PNL a afirmat că liberalii susţin reducerea semnificativă a numărului de parlamentari şi "împiedicarea ca pe cale artificială, din cauza efectelor legii electorale, acest număr de parlamentari să crească în urma alegerilor".

"Dorim introducerea votului prin corespondenţă pentru românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara României", a mai spus Voicu.

Citește mai mult pe: b1.ro

26 ianuarie 2015

Nu ai drepturi pentru a publica.