Instituţii cu rol economico-administrativ

2 aprilie 2015

Activitatea economică haotică din România aduce pierderi economice în fiecare zi, pierderi care sunt cunoscute şi clamate de toate guvernele care s-au perindat în ultimii 25 de ani pe la Palatul Victoria. În România este necesară înfiinţarea unui cadru instituţional nou care să slujească interesele economice ale statului român. Ador România susţine că aceste instituţii vitale cu rol în a reglementa şi controla economia ar trebui să funcţioneze precum Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Care sunt aceste noi instituţii care pot stopa jaful din economie, aflaţi în articolul următor.

Aplicarea legilor

6 aprilie 2015

Cadrul legislativ confuz din România provocă pierderi economice în fiecare zi. De ce Parlamentul şi Guvernul permit ca o lege să intre în vigoare fără ca normele ei de aplicare să nu existe sau să se publice la o dată ulterioară? Ador România susţine că o lege nu ar trebui să intre în vigoare până la publicarea ei integrală, inclusiv a normelor de aplicare dacă acestea sunt parte integrantă a legii respective. Care sunt beneficiile unei astfel de propuneri, aflaţi din acest material.

Mecanisme de autoreglare

7 aprilie 2015

Ştiaţi că toate domeniile de activitate şi sistemele autonome precum justiţia, administraţia fiscală sau siguranţa publică nu beneficiază, nici după 25 de ani de democraţie şi economie privată, de mecanisme de autoreglare? Ador România consideră că rolul acestora, când vor exista, ar trebui să fie cel de preîntâmpinare sau, dacă situaţia o impune, de remediere a oricărei probleme apărute în funcţionarea sistemelor respective. Care sunt domeniile pentru care mecanismele de aureglare ar trebui create, aflaţi aici.

Lansarea platformei online ADOR România

9 martie 2015

Comunitatea ADOR-România își propune ca împreună să găsim soluții economico-sociale integrate, de tip constructiv, pentru problemele de zi de zi, astfel încât să creăm o viziune completă de dezvoltare economică și socială a României pe termen mediu și lung. Vrem să ne facem "vocea" auzită în fața decidenților și să le comunicăm problemele noastre reale care necesită rezolvare.Suntem echidistanți politic și ne dorim să obținem un viitor mai bun folosindu-ne de puterea exemplului. Dar ce înseamnă Comunitatea ADOR-România aflaţi din acest articol.

Lansarea volumului "Economia, rațiunea existențială a României"

16 martie 2015

După o muncă susținută de peste un an va prezentăm un volum care, în opinia noastră, cuprinde cele mai importante probleme ale societății românești și, desigur, soluțiile optime pentru acestea. Este voba despre o serie de măsuri clare pe care vrem să le propunem dezbaterii societății românești în ansamblul său începând de la politicieni și economiști până la simpli cetățeni. Mai multe informaţii despre volumul "Economia, rațiunea existențială a României" , aflaţi aici.

Cum poţi comanda volumul "Economia, rațiunea existențială a României"

17 martie 2015

Volumul "Economia, rațiunea existențială a României" poate fi comandată GRATUIT. Iată cum:

Aplicarea diferenţiată a TVA Specifică

19 martie 2015

Modificarea fiscală care îi ajută pe români, dar la care nu s-a gândit până acum niciun ministru al Finanţelor din ţara noastră. Economia României și agenții economici au nevoie de o Taxă pe Valoarea Adăugată Specifică. Aceasta trebuie să fie aplicată diferenţiat sub formă de procente variabile care să fie asociate unor niveluri distincte de trai. Dar despre ce înseamnă mai exact aceast TVA Specific aflaţi din articolul următor.

Protecţie socială

23 martie 2015

Cum poate fi modificat Codul Fiscal astfel încât românii să trăiască mai bine? Ce măsură economică ar fi utilă în acest moment pentru ca plata impozitului pe munca prestată să nu mai fie o povară pentru salariat şi nici pentru angajator? Ei bine, locul acestor venituri la bugetul de stat ar trebui să fie luat de o altă sursă. Această se regăseşte la polul diametral opus: impozitarea consumului. În momentul în care se va renunța la componenţa de costuri dată de impozitarea muncii, în medie, aceeași valoare trebuie înlocuită cu Taxa pe Valoarea Adăugată Specifică aferentă fiecărui produs sau serviciu. Dar ce înseamnă impozitarea consumului, aflaţi în articolul următor.

Eliminarea impozitării muncii

25 martie 2015

Majoritatea angajatorilor din România se plâng că din cauza impozitării excesive a muncii nu pot crea noi locuri de muncă. Măsura economică ce se impune a fi aplicată este eliminarea acestui impozit. Astfel se poate ajunge la o scădere cu 25% a costurilor de producţie. Asta înseamnă noi locuri de muncă şi creșterea competitivității economice pe piețele externe. Cum se poate aplica eliminarea impozitării muncii vedeţi în acest articol.

Moneda naţională, monedă de referinţă

26 martie 2015

Dacă statul român ţi-ar fi aliat problema francului eleveţian nu ar mai fi existat. Care este modificarea constituţională care te va ajuta când vrei să te împrumuţi? Află aici.

Turismul în România

30 martie 2015

De ani de zile, în fiecare vară şi iarnă, vedem că turistii străini şi o mulţime de români aleg Bulgaria pentru a-şi petrece concediile. Mereu ne întrebam de ce. Răspunsul este foarte simplu. Turismul din România este în prezent într-o stare de "înapoiere" în comparaţie cu ţările din Uninea Europeană. Care sunt modalităţile de fiscalizare şi de îmbunătăţire a activităţii în turism pe care Ador România le propune şi despre care guvernanţii se feresc să vorbească, aflaţi în materialul de mai jos.

Peste jumătate din numărul grădinilor familiale din Uniunea Europeană, adică acele culturi agricole denumite de subzistență, din care gospodăriile își duc traiul, se află în România. Este vorba despre un procent de 52,1%, în condițiile în care țara noastră este pe locul 6 în UE din punct de vedere al suprafeței agricole utilizate și ocupă locuri fruntașe din punct de vedere al culturilor de porumb, floarea soarelui și grâu.

La nivelul Uniunii Europene, suprafața terenurilor agricole utilizate cu scop de grădini familiale este de 0,2% din total, însă 52,1% din aceste grădini familiale se găsesc în România, în condițiile în care media pe țară este de 1,2%.

La scara istoriei încă doi ani pierduți nu înseamnă nimic. Poticnelile noastre pe drumul modernizării, însă, tind să devină simptome ale unei neputințe cronice de a ne confrunta cu ”destinul înapoierii”. Dacă am fi sinceri cu noi, am admite că aderarea la Uniunea Europeană, pe lângă beneficiile minimale asociate apartenenței la un club select, ne-a adus și o stare de lâncezeală și automulțumire. E confortul celui care s-a urcat pe platforma ultimului vagon și se lasă purtat pe cărările unei istorii care i s-a promis a fi glorioasă. Să mergi însă în același tren cu Franța, Olanda și Germania, într-o anumită direcție, nu înseamnă că vei călători în aceleași condiții și la aceeași clasă cu francezii, germanii sau olandezii. Înseamnă că poate unii dintre noi vor avea șansa să circule liber între vagoane, înseamnă că, la un moment dat, ne vom plăti masa la vagonul restaurant în aceeași monedă ca și francezii și germanii, dar nimic mai mult. Ultimul vagon e totuși ultimul vagon.

PNL a anunțat, luni, componenţa delegaţiei pentru consultările organizate de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, precum și propunerile pe care formațiunea le va avansa în cadrul discuțiilor cu șeful statului.

"Delegaţia nostră va fi condusă de co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Vor mai participa Cătălin Predoiu, Mihai Voicu, Gheorghe Flutur şi Ciprian Dobre, preşedintele consiliului judeţean Mureş", a declarat vicepreşedintele PNL Mihai Voicu.